Coacazul negru

Coacazul negru este un arbust inalt pana la 1,5m, fara spini. Are fructele mici, negre si parfumate,  gustul lor nu este prea imbietor. In schimb, calitatile terapeutice fac din coacazul negru o minune a naturii. El dezintoxica organismul, regleaza activitatile hormonale, elimina anemia, stimuleaza cresterea si consolidarea oaselor, ajuta la regenerarea organismului si prelungeste viata.

Frunzele contin: tanin, vitamina C, rutozida, saruri de potasiu si un ulei volatil, iar fructele: vitamina C, in cantitati mult mai mari, vitamine din complexul B, flavonoide si antocianozide.

Coacazul negru il gasim in complexul de vitamine 12 plante. Se administreaza o capsula pe zi, cu 30 min inainte de masa. Actioneaza pentru refacerea starii de bine a organismului, avand efecte benefice asupra imunitatii, sistemului circulator, sistemului digestiv, cu un aport semnificativ de vitamine, proteine si enzime. Vizitati site-ul www.12plante.ro pentru mai multe detalii ale acestui supliment alimentar, care ofera „o mana de ajutor” organismului nostru.

Sucul de coacaze negre. 

Coacazele negre se desprind de pe ciorchine si se spala foarte bine, se zdrobesc cu o furculita pana devin ca o pasta, care se pune apoi intr-un tifon curat si se stoarce cu mana. Se va obtine un suc negru, cu miros puternic si efecte terapeutice exceptionale. Sucul de coacaze negre se administreaza intern, inainte de masa cu un sfert de ora, pe stomacul gol – 6-12 linguri la adulti si 5-10 lingurite la copii, eventual cu adaos de miere.

Coacazele negre uscate.

Se culeg ciorchini de coacaz negru si se pun la uscat, foarte rasfirati, intr-un loc bine ventilat si cu foarte multa caldura (altfel fructele se strica). Indicat este ca fructele sa se expuna pe bucati de hartie, direct la soare, pana se deshidrateaza complet ai devin zbarcite asemeni stafidelor. Din aceste coacaze negre uscate se prepara prin macinare cu rasnita electrica de cafea o pudra cu efecte vitaminizante extraordinare, care se foloseste – aşa cum vom vedea – intr-o multitudine de boli.

Siropul de coacaze negre.

Reprezinta un elixir de sanatate pentru gat si caile respiratorii superioare. Fructele de coacaz se spala foarte bine (fara insa a le zdrobi prea tare) si se pun intr-un borcan intre straturi de miere – un strat de fructe de jumatate de deget grosime se acopera cu un strat de miere de un deget grosime. Se lasa vreme de doua luni, dupa care se filtreaza prin tifon sau se consuma ca atare. Este un extraordinar mijloc de protectie impotriva guturaiurilor, bronsitelor si puseelor reumatice.

Anunțuri

Tag-uri:, , , , , ,

2 gânduri despre „Coacazul negru

  1. Alin Nicorici 5 Ianuarie 2013 la 21:22 Reply

    Nu trebuie sa citesc, stiu atatea despre acest fruct minunat. Am in gradina cativa pomisori, mai sunt ceva asemanatoare dar rosii si sunt foarte bune cu zahar.

  2. […] 5. Coacazul negru (Ribes nigrum): are proprietati antianginoase si febrifuge, detoxifiante si antialergice. Sub actiunea sa calmanta hipotensiva si diuretica angina se amelioreaza. […]

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: