Ghimbirul

Ghimbirul. Primul lucru pe care trebuie sa-l aflati despre el: arde repede kilogramele, este o planta benefica pentru tot organismul.

Ghimbirul este, poate, cel mai versatil condiment, fiind folosit in absolut toate tipurile de preparate, de la sosuri, supe si feluri principale, pana la deserturi si bauturi. Daca ghimbirul proaspat este fiert, iuteala sa creste, iar aroma scade. Ghimbirul prajit are un gust diferit, iuteala sa domolindu-se. Ghimbirul uscat este destul de diferit ca gust si nu poate substitui rizomul proaspat. El este doar un ingredient optional in unele amestecuri de condimente, ca pudra de curry.

Dar sa trecem de la bucatarie la medicina.

In raceala, actioneaza asupra plamanilor, stomacului si splinei. O radacina proaspata de ghimbir, rasa si fiarta in 250 ml apa, timp de 10 minute, produce un ceai cu efecte remarcabile in tratarea edemelor, vomei sau tusei, inducand si o senzatie puternica de incalzire a corpului.

Indigestia poate fi tratata daca mancati cateva bucatele de tulpina de ghimbir proaspat. Este calmant pentru durerile abdominale, ajuta digestia, elimina gazele, da pofta de mancare, neutralizeaza toxinele, in vreme ce o cana de suc din aceeasi parte a plantei va poate scapa de un sughit rebel, greata sau voma, ori chiar de o toxiinfectie alimentara.

Pentru ameliorarea reumatismului cronic: faceti o infuzie din ghimbir uscat. Se bea cald. Astmul se poate trata cu tinctura de ghimbir care elibereaza plamanul de secretii. 0.5-1.5 g de praf de radacina de ghimbir, luat de 3 ori pe zi, inainte de masa, inlatura durerile de cap de natura nevralgica si spastica, greturile si voma (la femeile insarcinate), trateaza bronsita si astmul bronsic, frigiditate, cataracta.

Pentru afectiuni biliare: amestecati 2 parti de suc de ghimbir cu 7 parti lapte, apoi fierbeti pana scade la jumatate; adaugati zahar si beti inainte de culcare. Alternativ, combinati cantitati egale de sucuri de ghimbir, mango, zahar, lasati sa fiarba pana se reduce la jumatate si beti dimineata.

Pentru inflamatii ale gatului, tuse, laringita: mestecati bucati de ghimbir proaspat.

Pentru diabetici: Luati zilnic suc de ghimbir, de doua ori.

Calmarea durerilor de cap: faceti o pasta din ghimbir uscat cu apa sau gel de aloe; aplicati-o pe frunte, seara.

Pentru dureri de dinti: faceti o pasta din pudra de ghimbir si gel de aloe cu apa; aplicati pe fata, pe partea dureroasa.

Ne putem lua consumul zilnic necesar de ghimbir din suplimentul alimentar 12 plante. Beneficiile celor 12 plante le gasiti pe site-ul www.12plante.ro

Anunțuri

Tag-uri:, , , , ,

Un gând despre „Ghimbirul

  1. […] 7. Ghimbirul (Zingiber officinale): favorizeaza reechilibrarea florei bacteriene intestinale. […]

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: