Mesteacanul pufos

Mestecenii sunt copaci sau arbusti de talie mica, cu o coaja alba caracteristica. Coaja contine multe rasini si are un pigment care da numele diverselor soiuri de mesteacan: rosu, alb, negru si galben. Mugurii apar primavara devreme si cresc pana la inceputul verii. Toti mugurii frunzelor cresc lateral, nu există mugure terminal.

Mestecenii sunt copaci foarte versatili. Sucul, coaja, frunzele, lemnul, crengutele si radacina sunt folosite pentru materiale de constructie, tobe, tratamente medicale naturiste, uleiuri si alte aplicatii practice.

In medicina, mesteacanul pufos reprezinta un stimulent al functiilor de detoxifiere hepatica, tonic si stimulent general in stari de astenie psiho-fizica si epuizare. Organismul nostru il poate asimila din capsulele 12 plante. Este recomandata o capsula pe zi, dimineata sau seara, cu 30 de minute inainte de masa, cu 150 ml de apa sau ceai. Pe site-ul www.12plante.ro gasiti si alte recomandari si beneficii ale acestor suplimente alimentare.

Reclame

Tag-uri:, ,

Un gând despre „Mesteacanul pufos

  1. […] 3. Mesteacanul pufos (Betula pendula): este stimulent al functiilor de detoxifiere hepatica, tonic si stimulent general in stari de astenie psiho-fizica si epuizare. […]

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: