Migdalul

Migdalul este un pom fructifer. Fructele lui sunt de forma alungita ovoida acoperite de o coaja groasa cu aspect pielos, in interior fructul contine un sambure tare. Migdalele se folosesc la prepararea si aromatizarea unor bauturi alcoolice, la lichioruri, marzipan, etc.

Migdalele conțin 2,3% glucide, 5,7% apa, 15,2% balast, 18,7% proteine si 58,1% grasimi. Sunt bogate in magneziu, potasiu, vitamina E. Un consum regulat de migdale reduce bolile cardio-vasculare, doza necesara fiind ca. de 20 de g pe zi. Semintele de migdal sunt remineralizante si usor laxative, iar datorita proprietatilor terapeutice ajuta la vindecarea ulcerului gastric, gastritei, afectiunilor digestive, tusei, afectiunilor aparatului urinar si genital.

Gasim migdalele ca supliment alimentar in 12 plante. Produsul 12 Plante actioneaza pentru refacerea starii de bine a organismului, avand efecte benefice asupra imunitatii, sistemului circulator, sistemului digestiv, cu un aport semnificativ de vitamine, proteine si enzime. Mai multe detalii gasiti pe www.12plante.ro

Va recomand si o masca buna pe baza de ulei de migdale, pentru parul seboreic:

200ml ulei de migdale dulci amestecat cu 10 picaturi ulei esential de ienupar. Umeziti parul. Masati-va cu acest amestec pe scalp, intindeti pe toata lungimea parului si infasurati-va intrun prosop cald. Stati asa, la caldura, minim 30 de minute inainte de samponare.

Reclame

Tag-uri:, , , , ,

Un gând despre „Migdalul

  1. […] 2. Migdalul (Prunus dulcis): ajuta la vindecarea ulcerului gastric, gastritei, afectiunilor digestive, tusei, afectiunilor aparatului urinar si genital. […]

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: