Importanta jucariilor

Jucariile joaca cel mai important rol din copilaria noastra.  Ele reprezinta o sursa de distractie dar sunt si educative stimulandu-ne creativitatea. Scopul lor este de a ne dezvolta inteligenta si perspicacitatea, de a ne pregati pentru viata de adult.

Exista jucarii pentru fiecare din stadiile de dezvoltare a copilului.

Inca din primul an de viata jucariile ne stimuleaza activitatea creierului si ne ajuta sa ne dezvotam armonios. O paturica pufoasa si colorata, o jucarie moale, un clopotel sau o biluta zgomotoasa, fiecare isi are rolul ei. De exemplu: acest cub dragut dezvolta simtul tactil, abilitatile motorii, capacitatile de asociere si coordonarea mana ochi.

De la varsta de 2 ani descoperim placerea de a forma un puzzle, de a  crea un lego, ne folosim toata energia in jocuri de indemanare, de perspicacitate, de strategie, de constructive, de cuvinte, in jocuri sportive. Pe site-ul Jucarii-Online.Eu gasiti mai multe jucarii si jocuri pentru copii in functie de varsta acestora.

Evolutia tehnologica si umana au facut din jocurile de alta data o amintire pe care multi dintre noi inca o pastram vie. De ce spun asta? Imi amintesc cu drag o perioada din copilaria mea cand imi construiam trenulete si masinute pentru a ma deplasa cu ele in toata casa. (Fiind mica, aveam senzatia ca stau intr-un mare palat si simteam nevoia de un mijloc de transport.) Iar acum, evolutia dar si www.jucarii-online.eu tin cu copii de azi: le ofera sansa de a se plimba cu o masina electrica special conceputa pentru ei. (click aici pentru a vedea masinutele electrice)

Cand devenim suficient de maturi ne continuam joaca in viata cumparandu-ne masini reale si in loc sa mai facem haine si case pentru papusi, facem pentru noi, doar ca la un nivel mult mai avansat. De aceea alegerea jucariilor pentru micutii nostrii joaca un rol foarte important. Ele le dezvolta simturile, gandirea, perspectiva asupra vietii. Le formeaza caracterul.

Deci aveti grija ce jucarii cumparati, ca de ele depind viitorul copiilor vostrii. Eu va recomand site-ul JucariiOnline.

logo_JO

Acest articol a fost scris în cadrul concursului www.blogawards.ro.

Tag-uri:, ,

Lasă un comentariu