De la mouse la arătător

Tot mai multe persoane optează pentru un smartphone în locul unui telefon mobil obişnuit, din nevoia de a fi la curent cu cele mai recente ştiri, utilizarea internetului mobil crescând atât în zona de business, cât şi în viaţa personală. Statisticile arată că peste 50% din populaţia României foloseşte un smartphone sau o tabletă în prezent. Peste câţiva ani, toată lumea va avea în posesie un notebook, o tabletă sau măcar un telefon cu ecran tactil.

Notebook-urile cu ecran tactil abia au intrat pe piaţă, ASUS VivoBook S200 și S400 fiind cele care deschid seria de portabile cu ecrane de la 11.6” la 14”, dezvoltate în jurul interacțiunii naturale prin interfața tactilă.

De ce mi-aş lua un portabil cu touchscreen? …. adevărul e că reprezintă viitorul. Foarte mulţi producători încep uşor uşor să dezvolte noi aplicaţii unde este nevoie doar să mişti din deget să navighezi prin meniu. Primul pas îl face Microsoft oferind Windows 8, primul windows cu o interfaţă tactilă şi la ora actuală asta este la modă. Foarte mulţi au fost şi încă sunt captivaţi de această tehnologie care a apărut pe telefoanele mobile, pe tablete şi pe laptopuri.

Odată cu modelele VivoBook, ASUS și-a confirmat intenția de a introduce ecranele tactile pe majoritatea notebook-urilor. Toate modelele folosesc panouri tactile multi-punct cu răspuns rapid și touchpad-uri generoase ce integrează tehnologia ASUS Smart Gesture încurajând comenzile tactile. Modelul compact S200 utilizează un touchpad de mărimea unui notebook de 14”, oferind consumatorilor mai mult spațiu de manevră. Combinate, toate acestea garantează o experiență de lucru deplină bazată pe atingeri.

Datorită componentelor sale, asigură o viteză de lucru foarte mare şi un timp de răspuns foarte mic pentru toate cerinţele tale. Noile modele vin cu cele mai noi CPU’s de la Intel, respectiv i3 până la i7, pentru cei care doresc performanţă de înaltă clasă. Toate modele au câte 4 Gb de memorie DDR3 la 1333Mhz şi un HDD de 500 GB (5400 RTM), un port USB de 3.0 şi două porturi de 2.0. Are şi un slot pentru card de memorie SD, port HDMI şi VGA. Bateria este de 5136 mAh şi vine cu noul Windows 8 pe 64 de biţi.

Cei mai mulţi caută un ultrabook cât mai uşor şi cât mai subţire dar în acelaşi timp să ofere o performanţă foarte bună. Aceste modele VivoBook oferă asta cântărind doar 1.4 Kg şi măsurând doar 20mm. Au un design frumos rotunjit şi cromat pentru un aspect vizual cât mai plăcut. Redau un sunet realist şi răspund la atingerile instinctive. Portabilele sunt ideale pentru mediul cloud, având tehnologii pe care oamenii se pot baza oriunde s-ar afla.

ASUS este un bun punct de plecare pentru toată lumea pentru a intra în categoria Ultrabook Touch.

Nu rămâne decât să vă urez Happy Surfing!

 

 

Acest articol a fost scris în cadrul concursului www.blogwars.ro.

Tag-uri:, , , ,

Lasă un comentariu